Onderwerp: Beginnersvragen marsepein
Hoi!
Alweer wat vragen van de beginneling:-)
Ik heb al veel gelezen, kan alleen niet alles onthouden. Dus excuus als deze vraag al eerder voorbij gekomen is.
Ik heb een recept om zelf marsepein te maken. Wat zeggen jullie, niet aan beginnen en kant en klaar kopen of is het de moeite van het proberen waard?
En zo ja, stel dat het lukt:-))) Hoe lang kan ik dat dan bewaren. En luchtdicht, op een koele donkere plaats buiten de koelkast bewaren toch?
Waar kopen jullie de kleurstof voor de marsepein? Welke basiskleuren is handig om in huis te hebben. Kun je eventueel ook bij de supermarkt kleurtjes kopen of moet je die echt bij een webshop bestellen.
Je kunt met cacao de marsepein bruin kleuren, zijn er nog meer van deze "natuurlijke" handige kleurtips? En hoeveel gebruik je dan of zou het te droog worden???
Pfff sorry voor al die vragen hoor....;-)
Verslaafd aan taarten maken sinds December 2007
Als je toch zelf aan de slag wilt kun je beter proberen zelf fondant te maken, dan heeft een hoger slagingspercentage!


Was van mijn kant aanvulling dat-ie niet om te bekleden was
Ik heb geen moeite met het vinden van amandelen hoor, elke notenkraam op de markt heeft ze hier. Maar ik haal ze bij de internationale supermarkt, daar zijn ze goedkoper. Dat recept met boter en bloem zou ik laten voor wat het is, ik heb volgens mij zelfs een foto gezien van een forummer die liet zien dat het scheurde waar je bij stond
De andere twee recepten van de link die je gaf kun je volgens mij allebei prima gebruiken. Ik gebruik trouwens wel eiwit gemaakt van eiwitpoeder, vind ik prettiger omdat je daarmee niet het risico loopt op salmonellabesmetting.