Onderwerp: nog vragen bij het recept "aardbeienmousse"
Ik was op zoek bij vullingen en wil graag de aardbeienmousse maken, maar zit toch nog met wat vragen.
In de werkwijze staat "een beetje" water verwarmen? Wat is eigenlijk een beetje? Hoe warm moet het zijn? Bijna koken of gewoon lauw?
Ik kopieer de vullingbeschrijving hieronder zodat jullie het zelf kunnen lezen..
Ingrediënten:
•250 gram verse aardbeien
•3 blaadjes gelatine (3 gram)
•2 dl. slagroom
•sap van een halve limoen
•100 gram fijne kristalsuiker
Werkwijze:
•Aardbeien pureren met het limoensap en de suiker. De gelatineblaadjes weken in water. Verwarm een klein beetje water. Voeg van het vuur af de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Laat iets afkoelen.
•Het gelatinemengsel mengen met de aardbeien.
•Even in de koelkast (15 min.)
•Slagroom heel stijf kloppen en door de mousse spatelen.
•Met deze hoeveelheid kun je een taart (28 cm.) met "een lekkere dikke laag" vullen, of met twee iets dunnere lagen.
Alvast bedankt.