1

Onderwerp: Ganache maken

Hoeveel heb ik nodig om een taart van 26 of 28 cm te bedekken?
Iemand een recept?

2 Laatst bewerkt door wietske (26-05-2006 19:38)

Re: Ganache maken

Hoi Seer,

Wij Annet en ik hebben op onze website een heel schema voor bekleding en vulling e.d.

Kijk even op www.felicitaartjes.nl

Sorry ik dacht dat het om de hoeveelheid marsepein ging, maar nu zie ik dat je ganache bedoelt.


Groetjes,
Wietske

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

3

Re: Ganache maken

Volgens mij heb je genoeg aan 250ml slagroom en 250g pure/melk chocolade, als je witte gebruikt heb je meer chocolade nodig, ik denk het dubbele! Chocolade in stukken breken (hoe kleiner hoe beter het smelt). Slagroom koken en chocolade er door roeren. Iets af laten koelen.... KLAAR! Gieten maar. Begin in het midden en "help" de chocolade bij de rand als je de zijkanten helemaal wilt bedekken.

Groetjes Evelien

4

Re: Ganache maken

Nou het is voor elkaar, maar vond het wel wat lastig. De zwaartekracht werkt dan behoorlijk tegen....Maar het zit er op!!
Heb een taart (biscuitdeeg) met een vulling van bbroom en ganache eromheen. Klonk lekker. Straks uitproberen. Heb het verder niet versierd hoor.