1

Onderwerp: HELP......candymelts smelten echt niet, vanavond nodig

Hallo,
Wie kan me helpen? Voor mijn dochters traktaties morgen wilde ik caramelcakejes (gebakken in de brownie pop mold) dopen in de gesmolten candy melts.
Had het al een keer getest, wat niet zo goed ging. Toen kreeg ik het advies om er mycryo (cacaoboter) aan toe te voegen, dus ik had er alle vertrouwen in.

Zojuist wilde ik ze gaan maken, maar het wordt echt niet vloeibaar genoeg. Ik heb het au bain marie geprobeerd, alsook in de magnetron. Het wordt wel wat dunner, maar daarna weer hard en korrelig.

Betekent dit dat het TE heet is geworden of zo? Zijn ze nog te redden, of moet ik naar de winkel en maar gewoon witte chocolade halen? Dat lukt me wel.

Ik baal er wel van, want mijn dochtertje had juist een mooie kleur blauw uitgekozen.
Wie weet raad?? Alvast heel erg bedankt.

Bakgroetjes van Marinka!

2

Re: HELP......candymelts smelten echt niet, vanavond nodig

Wat crisco erdoorheen? Dat staat volgens mij ook als tip op de verpakking....

3

Re: HELP......candymelts smelten echt niet, vanavond nodig

Als het hard en korrelig wordt dan is het idd te heet, of er is water bij gekomen.

Gewone witte chocola kan je ook kleuren. Maar dan moet je wel kleurstof op oliebasis hebben.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: HELP......candymelts smelten echt niet, vanavond nodig

Ik doe er altijd een beetje room doorheen werkt perfect

Neem ook is een kijkje op mijn Facebook en liken natuurlijk https://www.facebook.com/SvenniesTaartenhuys?ref=hl

5

Re: HELP......candymelts smelten echt niet, vanavond nodig

Ik had er ook moeite mee en precies wat jij nu beschrijft.

Hoe het bij mij wel ging was zo: echt heel klein laagje water in je pannetje en de melts niet te dicht bij het water. Veel roeren en beetje crisco erbij.

Zo wordt het echt heel mooi vloeibaar. Succes!

6

Re: HELP......candymelts smelten echt niet, vanavond nodig

Mirjam5 schreef:

Als het hard en korrelig wordt dan is het idd te heet, of er is water bij gekomen.

Gewone witte chocola kan je ook kleuren. Maar dan moet je wel kleurstof op oliebasis hebben.

Ik heb witte chocolade al gekleurd met de gewone wilton kleurtjes en dat ging ook prima.

7

Re: HELP......candymelts smelten echt niet, vanavond nodig

Allemaal heel erg bedankt voor jullie snelle reacties.
Voor de zekerheid heb ik net nog maar repen witte chocolade gekocht.
Ik zal eens aan de slag gaan, aan jullie tips heb ik zeker al wat.
Over enkele weken heb ik nog wat cakepops in de planning, dus het zou wel fijn zijn als het lukt.
Als het aan mij lag, dan was ik nu met mijn pogingen gestaakt.

Bakgroetjes van Marinka!