Welkom Maus! Leuk dat jij er ook bij bent.
Ze wilt graag een choco biscuit met aardbeienvulling en bonbonbloc-creme. IS dit lekker samen?
De combi choco en aardbei is een klassieker dus dat gaat prima.
En kan ik dan het beste aardbeien vlaaivulling nemen of jam?
Tja, buiten de vraag wat de ontvanger het lekkerst vindt... Vlaaivulling glijdt wat meer... dus als je deze vulling onder de bbb-creme doet dan kan het verschuivingen van lagen opleveren. Hoeft niet, maar kan. Ga voor de jam dan zit je wat veiliger. Persoonlijk zou ik wel gaan voor de light jam... Da's frisser en niet zo machtig. Maar goed, ook hier is het weer een kwestie van smaak.
als ik een choco taart met botercreme afsmeer, kan ik er dan witte marsepein overheen doen of blijf je de donkere ondergrond zien?
Nee, als je volgens de 'regels' afsmeert niet. Dus een keer afsmeren en niet te dun opzetten. In de koeling. Dan met een warm (droog!) mes of paletmes de icing mooi glad maken. Terug in de koeling. En dan fondant of marsepein erover...
TIP: maak een klein taartje, bijvoorbeeld een kleine blanda met de combinatie die je bedacht hebt (een soort proeftaartje) dan kom je alle uitdagingen vooraf tegen
Heel veel suc6
Met zoete groet! Akire