1

Onderwerp: blanda vraagje

Misschien een blonde vraag en weet ook niet of ik hiermee in het goede topic zit, maar ik wil graag 2 blanda's gaan halen (12 cm). Maar gezien het ronde schaaltjes zijn, blijven die wel gewoon staan in de oven? Mijn man gaat ze nu halen  :D , wil er wat leuks  ;)  mee doen voor hem, maar vroeg het me gewoon af. Heb al gevonden hoe ik ze moet bekleden, alleen nog even kijken hoe ik er een kantje aan kan maken.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

2

Re: blanda vraagje

ze zijn enigszins afgeplat aan de onderkant, dus ze blijven heel goed staan in de oven

succes

3 Laatst bewerkt door Tam (11-03-2011 13:59)

Re: blanda vraagje

Oke, dank je wel! Oh, heb het de kids even laten zien, manlief is nu toch weg en vonden het een leuk idee. Moesten zelfs een beetje blozen  :D

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

4

Re: blanda vraagje

Heb ze  :) en ook eentje van 20 cm doorsnee. Maar kan ik dan beter cake er voor gebruiken of biscuit?

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

5

Re: blanda vraagje

Ik gebruik altijd gewoon biscuit

6

Re: blanda vraagje

Lijkt me ook wat lekkerder als cake. De verhouding aanhouden van een 24 cm doorsnee bakvorm? Pfff, wel weer veel vragen  :rolleyes:

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

7

Re: blanda vraagje

http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen

Hier heb ik ook de verhoudingen vandaan voor een kleinere bakmaat. Het is echt zuiver.

groetjes Corina

Re: blanda vraagje

Ik heb net een blanda in de oven gestopt van 20 cm met biscuit (mijn allereerste taartje  :9 )...ik heb de verhouding aangehouden wat je hier op de website kan vinden maar ik had veel teveel deeg :o heb er ook maar een cakeblik mee gevuld :D....ik had alleen ergens gelezen dat je de rand kan verhogen met bakpapier...dat heb ik dus gedaan maar het was nog wel een heel gestoei....heeft iemand tips hoe je een rand van bakpapier mooi in de schaal krijgt???
Ik zag nu net ook op het forum dat je de oven per 15 min moet verhogen...heb ik dus niet gedaan...want achterop de zak van de biscuitmix staat daar niks over genoemd...gaat het nu wel goedkomen mijn taartje??

9 Laatst bewerkt door Tam (11-03-2011 16:11)

Re: blanda vraagje

brabertje schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen

Hier heb ik ook de verhoudingen vandaan voor een kleinere bakmaat. Het is echt zuiver.

groetjes Corina


Hmm, ik maak mijn eigen biscuit, gebruik geen mix. Nou ja, probeer gewoon maar wat. kijk wel in hoeverre ik uitkom dan.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

10

Re: blanda vraagje

cakekrummels schreef:

ik had alleen ergens gelezen dat je de rand kan verhogen met bakpapier...dat heb ik dus gedaan maar het was nog wel een heel gestoei....heeft iemand tips hoe je een rand van bakpapier mooi in de schaal krijgt???

Ik heb nooit begrepen dat je de blandaschalen kan ophogen. Volgens mij gaat dat nooit mooi worden omdat jet dan de hele achaal moet bekleden.
:think: Of je moet het bakpapier zo weten te knippen dat er geen vouwen in je schaal terecht komen, maar hoe dat moet wil ik niet eens weten O-)

cakekrummels schreef:

Ik zag nu net ook op het forum dat je de oven per 15 min moet verhogen...heb ik dus niet gedaan...want achterop de zak van de biscuitmix staat daar niks over genoemd...gaat het nu wel goedkomen mijn taartje??

Het komt goed hoor. Ik hoog ook nooit mijn temperaturen op. En ach als het goed gaat zonder, waarom dan anders gaan doen ;)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

11

Re: blanda vraagje

Tam schreef:
brabertje schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen

Hier heb ik ook de verhoudingen vandaan voor een kleinere bakmaat. Het is echt zuiver.

groetjes Corina


Hmm, ik maak mijn eigen biscuit, gebruik geen mix. Nou ja, probeer gewoon maar wat. kijk wel in hoeverre ik uitkom dan.

Dan hier de link voor eigen biscuit.
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3/Biscuit+2/
Is voor de volgende keer misschien handig dan.

12

Re: blanda vraagje

Voor de blanda-vormen vindt je hier http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=72051 de hoeveelheden voor als je geen mix gebruikt.

13

Re: blanda vraagje

brabertje schreef:
Tam schreef:
brabertje schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen

Hier heb ik ook de verhoudingen vandaan voor een kleinere bakmaat. Het is echt zuiver.

groetjes Corina


Hmm, ik maak mijn eigen biscuit, gebruik geen mix. Nou ja, probeer gewoon maar wat. kijk wel in hoeverre ik uitkom dan.

Dan hier de link voor eigen biscuit.
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3/Biscuit+2/
Is voor de volgende keer misschien handig dan.


Ja, dat is inderdaad wel de makkelijkste manier, alleen dan moet ik daarna (na het uitrekenen) het gewoon dubbel doen en dan wegen per blanda tot je aan een gelijk gewicht komt van het biscuit deeg. Die karin had toegelinkt, had ik ook al gezien, maar dan wordt het echt puzzelen met gewichten van eieren, doe ik nu ook niet. Voor bijvoorbeeld een bakvorm van 24 cm gebruik ik 5 eieren en standaard de grammen suiker, bloem, zakje vanillesuiker etc. Dat met alles precies op de gram (bijvoorbeeld de eieren) afwegen vind ik wel heel erg lastig. Maar we gaan er wat moois van maken (poging dan  :D )

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

14

Re: blanda vraagje

Bij de howto's staat de repentechniek uitgelegd, dan bak je niet in de blanda, maar gebruik je 'm als mal. De hoeveelheid mix uit de berekeningen voor bakken in de blanda's bak je dan in een gewone ronde of vierkante vorm.

15

Re: blanda vraagje

Misschien een rare vraag maar gebruiken jullie de roestvrij stalen versie of die van glas?  :think:

16

Re: blanda vraagje

Ingie67 schreef:

Misschien een rare vraag maar gebruiken jullie de roestvrij stalen versie of die van glas?  :think:

Ik gebruik de roestvrij stalen, maar volgens mij is de glazen versie vuurvast, dus dan zou je die ook kunnen gebruiken.

Life is like one of my cakes......You never know what you're gonna get.
http://www.facebook.com/pages/Cake-Diva … ref=stream