1

Onderwerp: Merveilleux

Iedereen kent die kleine 'merveilleux'tjes' wel..
maar kan iemand me zeggen of het juist is dat dit eigenlyk enkel meringue, en soort slagroom en chocoladeschilfers is??

of is dit gebakje uit andere dingen gemaakt?

http://saintaulaye.be/shop/prodimages/merveilleux.jpg

2

Re: Merveilleux

geen idee wat dat voor gebakjes dat zijn zien er wel lekker uit :9
maar zou het geen hazelnootschuim (progresgebak)zijn??

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

3

Re: Merveilleux

Via google gevonden:

http://www.hoemaakikeentaart.nl/Doc.aspx?docId=945

Merveilleux
Warm of koud beslag.

Samenstelling:
kapselrondjes van 6 cm. Ø
hazelnotenpâtecrème met stukjes chocolade
noten-trempeerlikeur, chocolade krullen.

Verwerking:
De kapselrondjes eenmaal doorsnijden, tremperen met notenlikeur. Tussen het kapsel een vulling spuiten van hazelnotenpâte crème. Het geheel maskeren met dezelfde crème, aanzetten met chocolade krullen en licht over stuiven met poedersuiker.