1

Onderwerp: Zo verdrietig!!!

Hallo allemaal

Ik heb voor 15 maart een bestelling van 3 paardenhoofden. Ik heb er eentje gemaakt met mix van de webshop en die ging super. Had alleen een beetje weinig deeg gemaakt (voor 15 cm) (paardenhoofd van Wilton). Dat deed ik (warmeluchtoven) 160° voor 30 minuten. Was perfect van smaak. Ik zag het dus hélemaal zitten...

Dus, deze avond weer aan het bakken geslagen. Maakte dubbel zoveel deeg en deed hem in de oven op 160° voor 40 minuten (staat ook zo op de verpakking van de webmix).
Ik doe de oven open, hij is nog niet klaar, ik steek hem nog een 15 minuten extra in...en héél de boel zakt in...niks hoogte...
Nu is de paardenvorm van Wilton al niet erg hoog en al zeker niet als hij in elkaar stuikt.

Ergste van al, heel het deeg (ook al uitgebakken) plakt aan de bakvorm. Iemand tips hoe ik dat aanpak (was vorige keer ook al een gepriegel om eruit te halen).

En nu zit ik met een 'half' paardenhoofd en een massa 'brokken" taart...Iemand een ideetje wat ik er mee kan aanvangen? Weggooien vind ik ook zo zonde :(

Wou het gewoon even delen...ben zo verdrietig. Heb ik eindelijk een lekkere biscuit, lukt het van geen meter! :(

2 Laatst bewerkt door Liens (26-02-2011 20:55)

Re: Zo verdrietig!!!

Kan je de brokken misschien nog aan het paardenhoofd 'lijmen' met bv wat botercrème ofzo? Dan kan je eventueel proberen om het een beetje te reconstrueren.

Anders kan je van het resterende deeg misschien eens de cakepops uitproberen? Die zijn ook enorm leuk om te maken :Y

En niet de moed laten hangen hoor ;) uiteindelijk komt het wel goed!

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: Zo verdrietig!!!

Nee, de stukken plakten echt vast en zijn echt zo een hoopje brokken geworden, enkel de onderkant (allez, bovenkant) is nog intact...
Is ook totaal niet hoog of zo...dus kan ik zowiezo niet geven he.

Heb de cakepops nog niet geprobeerd. Eens zoeken hoe of wat. Heb ze al gezien maar weet niet goed wat mee te doen.

4

Re: Zo verdrietig!!!

zulke vormen altijd goed invetten in alle hoekjes en kantjes (ik doe dat gewoon met bakboter) dan bestrooien met bloem, dan overtollig bloem eruit. Als je het deeg erin doet ook niet teveel meer het deeg in de vorm liggen ronddraaien (ik tik altijd een paar keer tegen mijn aanrecht dat alles goed zakt en de hoekjes en kantjes vult.
Wat soms helpt is na het uit de oven halen een natte koude (wel uitgewrongen) handdoek even rond de vorm en dan direct uithalen.
Dat heeft bij mij het meeste succes (maar toch mislukt het af en toe, dat er ergens een stukje blijft hangen)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

5

Re: Zo verdrietig!!!

Als je wilt weten hoeveel mix je in de vorm wilt gebruiken is er een schema waar je je aan kan houden. Die kan je hier vinden.

Bakblik vullen met water en dan kijken hoeveel erin gaat. In het schema hoeveel mix je dan nodig hebt. Succes.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.