Oorlogstaart, simpel maar heerlijk.
Ingredienten:
1/2 pak beschuit (de beschuit mag ook slap zijn)
2 pakken Dr oetker frambozen kookpudding
1 liter melk
1 pak biscuitjes
2 eetlepels jam (aarbei, bosvruchten, framboos oid)
handje hagelslag
Benodigdheden: Bakblik en pan
Bereiding
Deze taart maakt mijn oma altijd, hij is erg lekker en supermakkelijk te maken. Iedereen noemt de taart anders (wij noemen het koekjestaart of puddingtaart), maar mijn oma zegt altijd oorlogstaart omdat ze hem in de oorlog altijd maakte.
1. Bedek de onderzijde van de taartvorm met beschuiten, vul de gaten tussen de beschuiten op met kleine stukjes of kruimels beschuit.
2. Kook de melk en voeg de pudding toe zoals aangegeven op de kookpuddingverpakking
3. Bedek de laag beschuiten met een eerste laag warme pudding
4. Bedek de pudding met 1 laag biscuitjes
5. herhaal stap 3 en 4 nog een 1 of 2 keer maar eindig met een laag koekjes
6. Zet de taartvorm in de koelkast en laat de taart opstijven (hij is het lekkerst na 1 dag opstijven)
7. Werk de bovenlaag af met jam (als je de jam wat warm maakt dan kun je hem makkelijker smeren) en wat hagelslag.
Je kunt de taart ook maken van de andere smaken kookpudding van dr oetker, maar framboos is en blijft onze favoriet.
De taart bevat bovendien ook niet veel calorieen (de pudding is maar 90 kcal per 100 gram)
Groetjes Syl,
Piece of Pie!