Onderwerp: Chocolade mousse.
Avond.
Heb net een chocolade(daim) mousse gemaakt d.m.v dit recept :
Ingrediënten :
300 gr. Daim chocolade
300 ml. slagroom
evt. zakje klopfix (slagroomversteviger)
Werkwijze :
De slagroom heet maken (niet koken).
Daarin 300 gram Daim laten smelten.
Goed roeren en koud laten worden.
Daarna met de mixer kloppen tot mousse.
Eventueel terug in de koelkast om op te laten stijven.
Zo nodig een pakje slagroomversteviger erdoor mixen
Nou wordt mijn mousse, geen mousse.. maar blijft vloeibaar!
De slagroom, was vloeibare slagroom uit zo'n pak.. en niet uit zo'n spuitbus.. Is dit de reden dat het mislukt is?
Ik heb de slagroom versteviger er trouwens niet bij gedaan ( kwam er te laat achter,en toen waren de winkels al dicht).
Iemand een idee wat hier verkeerd is gegaan ?
Bedankt alvast!!