Karin09 schreef:Ilonas schreef:Karin09 schreef:Afsmeren met slagroom zou ik niet doen................
Heb het zo geleerd tijdens een workshop basistaart en het sindsdien altijd zo gedaan.
Weet sinds ik op het forum zit dat veel mensen het afraden.
Tot nu toe heeft het nog nooit problemen opgeleverd (afkloppen!!).
Juist dan is het raadzaam om in je advies naar nieuwkomers/vragenstellers voorzichtig te zijn als je weet dat het risico bestaat (je hebt het immers over 'afkloppen')............
Ik heb het geleerd van Petra Achttien, die doet dat altijd zo en das toch geen beginnertje.
Ten gevolge van die ene workshop met z'n 12 vrienden/vriendinnen zijn er zeker 100 taarten gemaakt en ik heb nog nooit van iemand problemen gehoord.
En botercreme vind ik niet lekker.
Dus om deze redenen maak ik altijd mijn taarten met slagroom en adviseer ik het ook aan anderen.
Dat afkloppen geldt ook in het algemeen, tot nu toe heb ik nog nooit problemen gehad. En als ik hier soms kleine rampen voorbij zie komen (ook met botercreme) ben ik daar heel blij om.