1

Onderwerp: icing colors of paste colors?

Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen icing- en paste colors?
Er zit nogal wat prijsverschil tussen.
Ik wil het vooral gebruiken voor het kleuren van marsepein.

groetjes, anne-mieke

2

Re: icing colors of paste colors?

Volgens mij zit er weinig tot geen verschil tussen  :think:

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: icing colors of paste colors?

Wilton hanteert de naam icing colors en Sugar Flair paste colors.
Amerikanen noemen alles wat over de taart icing, dus gebruiken de naam icing colors.
SF kleuren zijn iets aparter, glutenvrij en kleurvast (belangrijk voor dummies).
Qua gebruik is er weinig verschil.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: icing colors of paste colors?

Dank je wel voor je duidelijke antwoord.

groetjes, anne-mieke

5

Re: icing colors of paste colors?

Voor de meeste doelen maakt het weinig uit, behalve de prijs. Kleurstof is kleurstof.

Nu heb ik wel ervaren dat glazuur met americolor niet meer hard wordt en Wilton moeilijk is om lichte kleuren te maken (lichtblauw wordt groenig, grijs wordt paarsig).

6

Re: icing colors of paste colors?

Ilonas schreef:

Nu heb ik wel ervaren dat glazuur met americolor niet meer hard wordt en Wilton moeilijk is om lichte kleuren te maken (lichtblauw wordt groenig, grijs wordt paarsig).

Heb ik nog nooit voorgehad en ik gebruik ook deze twee merken :think:

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

7

Re: icing colors of paste colors?

Ilonas schreef:

en Wilton moeilijk is om lichte kleuren te maken (lichtblauw wordt groenig, grijs wordt paarsig).

Dat ligt eerder aan het feit dat je marsepein (=gelig) wilt kleuren. Beetje wit (van Sugarflair of Wilton) erbij doet wonderen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: icing colors of paste colors?

Marianne schreef:
Ilonas schreef:

en Wilton moeilijk is om lichte kleuren te maken (lichtblauw wordt groenig, grijs wordt paarsig).

Dat ligt eerder aan het feit dat je marsepein (=gelig) wilt kleuren. Beetje wit (van Sugarflair of Wilton) erbij doet wonderen.

Thanx voor de tip!