1

Onderwerp: koekjes deeg te plakkerig

Ik heb van de week weer (glutenvrije) koekjes gebakken maar het deeg bleef heel plakkerig. Nu is dat ook bij brood zo als je glutenvrij bakt maar misschien doe ik ook iets niet helemaal goed.

Als gewoon deeg te plakkerig is:
heeft het dan niet lang genoeg gerust/gekoeld
Zit er teveel ei/boter in
Zit er teweinig meel in.

Heeft iemand een tip wat ik zou kunnen aanpassen om een beter deeg te krijgen. Het is voor mijn kinderen zo namelijk heel moeilijk ze zelf te maken.
De tip direct bakken op de bakplaat heeft wel goed geholpen de vormen zijn goed gebleven.

alvst bedankt.
jikke

2

Re: koekjes deeg te plakkerig

Meel blijven bijvoegen, en weer doorkneden en weer wat bijvoegen. Je voelt wel wanneer het genoeg is. Dat is altijd plakkerig, nattig als het pas gemaakt is.
en meel gebruiken voor het uitrollen.

3

Re: koekjes deeg te plakkerig

Whahaha ja wel goed opletten dat er inderdaad genoeg meel bijzit,was ik van de week dus mooi vergeten(dom dom dom) en de eerste lading koekjes waren heerlijk uitgelopen in de oven!!!
Waren nog wel lekker maar durfde ze toch niet meer weg te geven!!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken