1

Onderwerp: speculaas ccs?

Ik zat er over te denken om met mijn nieuwe Ikeavorm voor hoge cilinderccs schoorsteentjes te gaan maken voor 5/12.

Kan je met mix voor gevulde speculaas/kruidnootjes ook deze ccs bakken? Desnoods met een "klodder" amendelspijs in het midden?

En is dat dan wel lekker als daar een laag marsepein om zit? (Nou ja amandelspijs is bijna marsepein natuurlijk...)

Of speculaas kruiden door gewoon beslag?
Ik bak altijd hele lekkere saaie naturel ccs...

Groetjes Sas

2

Re: speculaas ccs?

Ik zou speculaaskruiden door het beslag doen!
Mix voor gevuld speculaas werkt volgens mij heel anders dan cakemix/biscuit.

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: speculaas ccs?

Bedankt!

Groetjes Sas

4 Laatst bewerkt door smarianne (09-11-2010 11:22)

Re: speculaas ccs?

als je zoekt om marlies haar honing cc's dan kom je ook heel lekker recept tegen. Is ook met speculaas/koekkruiden en zijn overheerlijkst!
Persoonlijk zou ik zelf cc's niet bekleden met marsepein...op 1 of andere manier vind ik fondant op een cc véél lekkerder

je zou die cc's van marlies ook nog kunnen vullen met speculoos :D

5

Re: speculaas ccs?

Vullen met amandelspijs, afsmeren en bekleden met marsepein/fondant kan natuurlijk ook!

Dat is toch een TAART waard!

6

Re: speculaas ccs?

Ik vind fondant ook lekker, maar de rest hier niet en alleen voor het erafpeuteren vind ik ook zonde. Ik heb wit altijd wél van fondant omdat dat mooier is.

Ik zal 's zoeken naar de ccs van Marlies!

Groetjes Sas