Onderwerp: Pastillage recept
Met toestemming van een lieve dame genaamd Cariad.
1 eiwit ( of 30/35 ml aangemaakte eiwitvervanger )
330/350 gram poedersuiker
2 tl (10 ml) gum tragacanth ( ik heb deze zelf vervangen door tylose wat ook goed werkte)
Doe de eiwit in een schaal en meng gestadig de helft van het gezeefde poedersuiker met het eiwit, is het goed vermengd dan voeg de gum tragacanth toe (of de tylose) en kneed daarna de rest van de poedersuiker erdoor. Kneed nog een tijdje door , eventueel nog wat poedersuiker toevoegen( je kunt dit uiteraard ook met je staande mixer doen) verpak in dubbel plastic folie en in een luchtdicht afgesloten container in de koelkast. Je kunt het zo ongeveer een maand bewaren.
Voor gebruik een stuk eraf halen zo groot als je nodig hebt en afgedekt in folie op kamertemp laten komen, goed doorkneden en die vorm geven die je er aan wilt, goed laten drogen, dit kan enige tijd duren. Erg geschikt bepaalde structurele werkstukken van te maken zoals wiegen, muren etc.