1

Onderwerp: Waarom slagroom opkloppen

Ik vraag me het volgende af. Ik heb nu 2 vullingen gemaakt. Chocolade mousse en kersenbavarois. Je klopt de slagroom op en vervolgens spatel je hem door een iets warme substantie waarna de slagroom weer dun word.

De chocolade mousse is heeerlijk geworden. De bavarois is even afwachten ;)

Ik doe het braaf hoor, maar wat is dan het nut van opkloppen als het daarna toch weer zacht word?
Het mengen van het vet in de slagroom ofzo?

Re: Waarom slagroom opkloppen

Volgens mij moet je alles laten afkoelen hoor, en als laatste voorzichtig de slagroom erdoor spatelen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Waarom slagroom opkloppen

Ik laat ook eerst alles afkoelen en spatel erna de slagroom erdoorheen, dan blijft alles erg luchtig

N-Joy Cakes

4

Re: Waarom slagroom opkloppen

Dan heb ik het 2 keer fout gedaan  :x  Maar het was wel heerlijk luchtig toen het uit de koelkast kwam.. :9

Volgende keer anders doen dus! Bedankt!