1

Onderwerp: hoe aan eerste taart beginnen?

ikheb woensdag mijn bestelling gekregen om mijn eerste taart te maken  :P

maar ik heb een paar vraagjes:

* er staan 2 tabellen op de site met een schema op hoe de verhoudingen zijn, nu was mijn vraag: ik heb een springvorm van 26cm, maar in een tabel is er enkel een verhouding voor ofwel een vorm van 24cm ofwel eentje van 28cm....en in de andere tabel wordt gewoon gekeken voor een ronde vorm van 26cm, dus ik heb eigenlijk 3 verschillende verhoudingen, welke neem ik best?

* voor de vulling zou ik graag mokkacreme gebruiken, er wordt in het recept gezegd 1eetl oploskoffie (moet opgelost zijn) maar met hoeveel water? gewoon de hoeveelheid van een simpele tas koffie, meer of minder?

* kan ik als 2de laagje gewoon een 'dijk' spuiten van mokkacreme en deze vullen met aardbeienconfituur? of gaat dit niet samen?
of gewoon beter beginnen met 1 laag vulling?

* basterdsuiker vind je niet hier in Belgie, dus ik denk dat gewone kristalsuiker ook voldoende is?

* voor de botercreme om af te smeren wordt gesproken over roomboter, ik denk dat die boter dan de 'goeie' boter is waar men hier in de volksmond over spreekt? En het andere component margarine, is dit margarine voor op de boterham te smeren of gewone bakboter?

ik weet het...vele vragen, maar ik zou zo graag hebben dat mijn eerste taart toch wel iets of wat lukt en lekker is.

2 Laatst bewerkt door djehr (25-09-2010 09:44)

Re: hoe aan eerste taart beginnen?

Er staat bij de ronde vormen (= dus ook een springvorm) een tabel voor 26 cm  :Y
je andere vragen heb ik zo snel geen antwoord op :s

3

Re: hoe aan eerste taart beginnen?

Roomboter is inderdaad goede boeter, en het andere component is bakboter.

op de andere vragen heb ik geen aantwoord.

Met vriendelijke groet
Jolanda

Met vriendelijke groet
Jolanda

4

Re: hoe aan eerste taart beginnen?

Voor de mokkacrème zou ik minder maken, gewoon sterk opgelost (weet niet hoeveel er normaal in een kopje gaat)

2 lagen vullingen als je taart hoog genoeg is; dijkje hoeft niet als je jam/confiture gebruikt.

Antwoord op de basterdsuiker weet ik ook niet :nooo

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: hoe aan eerste taart beginnen?

kristalsuiker lost minder goed op, basterdsuiker is kristal met blanke stroop vermengt, als je kristal gebruikt kan je korrels blijven zien, als het voor botercreme is kan je dan poedersuiker gebruiken

6

Re: hoe aan eerste taart beginnen?

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- … 9660_n.jpg

hierbij de foto van mijn eerste taart  :)