1

Onderwerp: MMF te stug

Daar gaat ie weer, de mmf.

Ik heb mmf gemaakt en het was nog wel redelijke zacht, tot ik het verpakte. Het was echt heel erg goed verpakt, er kon echt geen lucht bij. Toch was het erg hard geworden en stug!

Ik probeerde het eerst te kleuren, dat kostte me al heel veel moeite. Daarna uitrollen wat ik op een gegeven moment heb opgegeven. De lap werd niet groot genoeg, ik moest heel veel kracht gebruiken en mijn aanrecht (en deegroller) begaf het bijna omdat ik er zo op zat te meppen, ik was gefrustreerd en had gewoon pijn van het rollen.

Oftewel, enkeltjes vuilnisbak. Marsepein gepakt, binnen een half uur gekleurd en taart bekleed.

Voor de volgende keer, hoe krijg ik het minder stug en hard!

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

2

Re: MMF te stug

Wat jammer dat het zo stug werd.
Ik dacht trouwens ergens op dit forum gelezen te hebben dat je het dan even een paar seconden in de magnetron moest doen en dan werd het weer zacht, en volgens mij las ik ook dat sommige er dan een beetje crisco doorheen deden.

3

Re: MMF te stug

Ik heb het maken van mmf ook maar opgegeven.. Vind het zo lastig om goed te krijgen. Met suikerpakkerspoeder schijnt het wel beter te gaan, maar ik denk dat ik de volgende keer toch maar kant en klare mmf koop.
Maar wat Monique zegt, klopt helemaal. Even een paar in de magnetron en het is weer goed kneedbaar! Dat doe ik trouwens ook even met marsepein en fondant, maar dan iets korter.

4

Re: MMF te stug

Ik had het al in de magnetron gedaan, maar het was evengoed nog veel te stug.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: MMF te stug

Dat had ik dus ook de laatste keer. En besloot toen dat ik het nooit meer zou maken ;)
Nog wat plantaardig frituurvet erdoor gedaan maar dat hielp ook niet. Toch teveel poedersuiker. Of de verkeerde poedersuiker.
Misschien kan je nog een beetje water erbij proberen?

6

Re: MMF te stug

Haha, wilde het binnenkort voor het eerst gaan proberen (eerst een winkel zoeken waar ik Crisco kan kopen) maar als ik deze verhalen zo lees... ;)

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

7

Re: MMF te stug

Voor boetseren vond ik het trouwens wel geschikt! Misschien kan je het daarvoor nog gebruiken? Zodat je het toch niet helemaal voor niks hebt gemaakt..

8

Re: MMF te stug

Niemand met d

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

9

Re: MMF te stug

:D ik ga het vanavond voor eerst proberen, en ach ik heb fondant achter de rug ;) moet goedkomen dan. Het kneden ging wel lekker, en was niet stug maar goed nu heb ik goedverpakt en dan straks eens proberen te kleuren :Y

10

Re: MMF te stug

De MMF is inderdaad moeilijk kneedbaar. Maar wat ik altijd doe is eerst een paar minuten met mijn handen kneden en door de lichaamstemperatuur van je handen wordt de MMF wat zachter. Daarna begin ik met uitrollen...Maar het vereist wel wat geduld...;)

11 Laatst bewerkt door Flien (15-08-2007 13:09)

Re: MMF te stug

Ik werd echt gek van MMF, maar goed zoals ik befaamd ben :P als ik iets in me kop heb zitten zal en moet het gebeuren. Nou het zat om de taart, dat is waar, maar overal onderaan scheuren en de kleur van wilton was er ook niet mooi elgaal gekomen. Ik had het in de magnetron gedaan, maar sukkeltje als ik ben dacht heey de buitenkant is nog niet zo warm doe hem er nog wel even in. Reslutaat? de binnekant was weer gesmolten en plakkerig.
Goed misschien binnekort eens keer in herhaaling, nu kan ik even er niet meer tegen, en of het lekker was geen idee. Hij staat hier nog gedecoreerd en al in de keuken het bezoek gisteren durfde het niet aan om te proberen :rolleyes: :s

Ohja wat is rolfondant dan heerlijk spul om meetewerken na MFF :D

12

Re: MMF te stug

ik heb 3 porties mmf gemaakt en de eerste halfweg weggegooid omdat het niet meer los wilde komen van mijn handen.

Poging twee was perfect. Wel de zelfde avond gebruikt en niet bewaard.

Poging drie was ook vrij stug, maar die had ik te lang in de magnetron gehad. (ongeveer een minuut ipv 20 seconde.)

Vanavond poging vier en dan weer meteen verwerken. Dan gaat het bij mij het beste denk ik.

Ik moet zeggen dat als ik mmf mix met marsepein dat het dan ook goed gaat en ook beter te bewerken is na bewaren als alleen mmf.

Succes allemaal.

Kirbie

13

Re: MMF te stug

Pooh, lukt het al met jouw mmf? ik heb nl nooit problemen met mmf. Is er tenminste

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

14

Re: MMF te stug

Schrijf maar op hoor Carina! Ik ben wel benieuwd wat het 'geheim is.. ;)

15 Laatst bewerkt door Carina (17-08-2007 18:04)

Re: MMF te stug

IK heb geen geheimen hoor! Het lukt gewoon toevallig.

Voor een groot portie fondant (voor zo'n 400 gr mmf)gebruik ik 24 stuks marshmallows (mm), dan pak ik 3 grote koffiemokken en die vul ik met suikerbakkerspoeder. (dus g

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

16

Re: MMF te stug

Haaai!

Ook ik stoei nog een beetje met de MMF...
Ik heb het idee dat je beter te weing dan teveel poedersuiker kan pakken. Dus inderdaad dat het nog behoorlijk elastisch is en nog een beetje plakkerig. Ik doe er wel wat vet door, en de laatste keren ook wat glucose (je probeert eens wat!).
Ik vind het ook het prettigst om het gelijk over de taart te gooien eigenlijk, hoewel ik laatst een brouwsel had dat toch een paar dagen goed bleef.
Qua verhoudingen zit ik zo'n beetje gelijk met Carina denk ik. Maar ik gebruik een echte cup-maat (maardan niet van de BH... ;)

Ik denk dat het meestal na het maken nog wat uitdroogt en stugger gaat worden door de temperatuur die afneemt...

O en uitrollen doe ik op tafelzeil met vet erop gewreven en vet op mijn handen en dan voorzichtig overhevelen zonder dat het al teveel uit rekt.
Succes!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

17

Re: MMF te stug

Tja, dan moet ik het toch maar weer een keer proberen he! Wilde het dit weekend doen, maar dat gaat niet lukken. Maar als ik het weer probeer dan zeker met deze tips.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com