26

Re: Help: buttercream

Ja ik heb het nog niet gedaan hoor. Ehm even denken waar ik het recept heb gelaten, maar het was jouw PME recept en dan met maple siroop ipv melk.

Dus ik denk...200 gr crisco 450 gr poedersuiker en 2lepels siroop. En er zat ook nog eiwitpoeder door om hem crusting te krijgen...ehm...weet niet meer hoeveel....ik denk een eetlepel. of 2...
Maar heb dat PME recept aangehouden... ik zal eens zoeken waar het is ;)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

27

Re: Help: buttercream

Deze vond ik in het desbetreffende mailtje, dus hier het recept compleet, ik heb alleen de glycerine niet gedaan, want die had ik niet in huis.

Uit het mailtje van Suuz:
Hier nog een ander receptje van PME:



200 gram shortening
500 gram poedersuiker
3 eetlepels melk
1 theelepel glycerine
1 eetlepel meringue poeder
1 theelepel boter aroma
1 theelepel vanille

Dat boter aroma zou het ook kunnen zijn, dat dat ervoor zorgde dat het zo "rubberig" bleef smaken. En ik heb blue band nog niet geprobeerd.

Misschien heb ik wel hoge eisen hoor.
Lekkere smaak
liefst geen korrelige structuur van de poedersuiker
En stevig
En houdbaar buiten de koelkast voor 2 dagen bij kamertemp...

Het is wat.
Nu doe ik 1.2.3 swiss meringue botercreme om af te smeren gewoon en dan van de 3 boter is 2 en half room en half blueband
Dat geeft al een stevigere structuur. Maar heb er nog maar 1 mee bekleedt en die was voor eigen gebruik, dus ik wil nog wat meer testen....

Als ik op internet zoek naar crusting botercreme, kom ik alleen maar recepten tegen met shortening. Maar daar moet ik ook nog een keertje voor gaan zitten..
Drukdruk ;)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

Re: Help: buttercream

Oh ja.... :)
Ik stuur zoveel mailtjes joh, af en toe weet ik echt niet meer wie ik wat heb gestuurd, sorry!
Dat PME recept is op zich wel goed hoor, maar ik hou het toch lekker bij mijn aangepaste Wiltonvariant. Zoveel komt er niet op zo'n taart en i.c.m. de zoete fondant is de smaak ook echt niet overheersend.
Er zijn zelfs mensen die hem heeeeel erg lekker vinden, stel je voor!  :lol:

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help: buttercream

Wauw wat een reacties,
bedankt iedereen, zit hier lekke rmee te lezen.

Die emmer ga ik toch ook eens proberen.
Heb vandaag buttercream geprobeerd te maken.
Hij was niet vies (rubberachtig of zo) maar wel vreselijk korrelig...
Helemaal niet mooi smooth of zo.

Ik had dit filmpje bestudeerd en uitgevoerd.
Ze zegt nog zo niet overmixen maar dat gebeurde snel toch omdat het zo korrelig bleef.
http://www.designmeacake.com/tuts.html

Terwijl bij haar ziet het er zooo mooi smeerbaar uit!
Edna geeft sowieso ook goede productinfo.
Zij is instructrice voor Wilton en woont zelf in Orlando Florida.
Heb al heel veel van haar tutorials geleerd, maar deze wil dus nog niet lukken :/  :s  :(

Iemand nog tips???

Wel moet ik zeggen dat hij het heeel goed deed op de taart.
Had vandaag een workshop met een moeder en haar kinderen.
De kids hadden ook zelf gevuld. De taart die recht was leek na het vullen wel een Topsy Turvey, erg schattig. Maar na het afsmeren was hij super strak...

Foto's volgen nog op mijn site, maar geloof me! Het crusten werkte dus wel!

Nu nog het liefste niet zo korrelig ;)
Ik hoor t wel van jullie, hoop ik ;)  :D !

groetjes!

Re: Help: buttercream

Misschien een lepeltje meer melk? Ik klop er ook lustig op los hoor, met die bc, dan een nachtje in een bakje in de koelkast (meestal in die emmers van de wilton bc :)) en de dag erna op kamertemperatuur laten komen en met een spatel even flink doorroeren.
Een dag later zijn de ingrediënten helemaal in elkaar opgenomen (net als bij een stoofschotel, die is ook de dag erna lekkerder) en de bc heeft even kunnen rusten waardoor er wat minder lucht in zit.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help: buttercream

oh ja dat is ook nog een goede...

bedankt!