1

Onderwerp: Schiften vulling?????

Goedemorgen allemaal,

Gister avond heb ik geprobeerd om de mergpijpjesvulling te maken. Alles ging goed, al had de staafmixer het iets wat zwaar.

Slagroom netjes opgeklopt met Klop-fix. Voeg ik deze toe aan de creme, ik mix even is eerste instantie nog een mooie creme, maar slaat ineens om. Het leek wel of het aan het schiften was.

Wat kan het zijn? Vanmorgen nog even gekeken en het is ook niet echt heel stevig.

Wie weet raad? Kan ik deze vulling gebruiken?

Thanks!

No matter how the wind howls, the mountain cannot bow to it

2 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (18-08-2010 07:52)

Re: Schiften vulling?????

Het kan zijn dat de crème teveel van temperatuur verschilde met de slagroom....

Edit:
Ik heb even naar het recept gekeken, en volgens mij is het beter als je niet meer mixt als je alles bij elkaar doet. Je kunt beter voorzichtig de crème luchtig door de slagroom spatelen, zodat de structuur van de slagroom intact blijft.
Zo doe je dat normaal gesproken ook met tiramisu.

Ik weet niet of je het nog kunt gebruiken, maar als het is gaan schiften denk ik het persoonlijk niet.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Schiften vulling?????

Oke, bedankt voor de tip. Heb het wel even geproeft maar het smaakt nog wel goed. Het ziet er alleen raar uit.

Denk dat ik het toch maar opnieuw maak, aangezien hij ook niet echt stevig is, maar meer drap zeg maar.

Bedankt!

No matter how the wind howls, the mountain cannot bow to it

Re: Schiften vulling?????

Graag gedaan en succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/