Onderwerp: Nieuw
Hoi allemaal,
Ik ben Anne, 18jr en een beginneling met het maken van taarten ( = nog nooit gedaan)..
Nu heb ik alvast enkele vragen.. Als ik op een donderdag de taart maak, is deze zaterdags dan nog goed? Waar kan ik de taart dan het beste bewaren?
Ik wil graag de volgende taart maken.. De *basisbisquit*, met als vulling een laag botercreme en een laag jam. Als bekleding fondant. Dit leek me het "makkelijkst" om mee te beginnen.
Maar, hoe dik moeten de lagen (botercreme & jam), en de fondant ongeveer zijn? Niet dat je er uiteindelijk niks van proeft, of dat één smaak heel erg overheerst..
Als ik een taart maak van 24cm doorsnede, hoeveel stukjes kunnen er dan gemaakt worden?
Alvast bedankt!
Onder de fondant kun je het beste ook een laagje botercreme doen, om het te laten plakken en om je taart netjes af te kunnen smeren. Bedenk wel dat fondant (en marsepein) voornamelijk uit suiker bestaat, dus hoe dikker je de lagen vulling en bekleding doet, hoe zoeter en machtiger. Overdaad schaadt zeg maar. Doe het een beetje op gevoel.
Het is aan het rijzen, maar het is heel onregelmatig.. Ik ben benieuwd hoe 'ie er straks uit komt.. 