Onderwerp: gembercakejes mislukt....
Hoi hoi!!
Gisteren heb ik gembercakejes gemaakt, maar ze zijn helemaal mislukt. De smaak was op zich oke, maar ze hadden een megadeuk in het midden en de paar die ik had gemaakt in een mini terracotta potje waren helemaal overstroomd. Ze horen stevig en kleverig te zijn, maar waren enigzins hard.
Wat is er mis gegaan?
Hier ff het recept:
115 gr zelfr. bakmeel
115 gr volkorenmeel ( ik had gewoon tarwemeel genomen)
1,5 zakje bakpoeder
4 theel. gemberpoeder
1 theel. kaneel
230 gr donker basterdsuiker
2 eieren
150 gr vloeibare honing
115 gesmolten boter
1,75 dl melk
2 eetl. grofgehakte gekonfijte gember
Zeef het bakmeel+volkorenmeel+bakpoeder+gember+kaneel+basterdsuiker.
Roer de resterende ingredienten in een mengkom met een handmixer in 2-3 min glad. Door de droge ingredienten scheppen en dan in de vormpjes.
Oke dus wat is er mis gegaan???
Ik vond het wel erg veel bakpoeder, dus misschien een foutje in het recept? Zou het misschien 1,5 theelepel moeten zijn?
Wie kan mij helpen met dit misterie???
liefs Joanneke