Onderwerp: Afsmeren Meringue botercrème in koelkast?
Even een kort vraagje, want ik begin te twijfelen.
Als een taart afgesmeert is met Meringue botercrème moet deze dan in de koelkast bewaart worden?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Afsmeren Meringue botercrème in koelkast?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Even een kort vraagje, want ik begin te twijfelen.
Als een taart afgesmeert is met Meringue botercrème moet deze dan in de koelkast bewaart worden?
Volgens Margaret Braun niet, maar volgens mij moet je de mbc dan wel echt goed gemaakt hebben en de juiste temperaturen hebben aangehouden anders zijn de eiwitten niet gegaard....
Of heb je eiwitpoeder gebruikt?
volgens mij hoeft het niet in de koelkast...
ooww.... suuz... gaan we weer, met die meringue!!!!! Zal ik jozien even mailen, of ze weer zo;n wetenschappelijk onderbouwt stukje op kan zoeken?
Nu heb de Meringue botercrème gemaakt met verse eiwit. Ga 'm voor de zekerheid maar in de koelkast zetten.
Maar begrijp ik 't goed, dat als ik de volgende keer eiwitpoeder gebruik ik de meringue botercreme gewoon ook als vulling buiten de koeling kan houden.
In de lijst van vullingen buiten de koelkast staan Merinque botercreme er nu niet bij namelijk.
volgens mij hoeft het niet in de koelkast...
ooww.... suuz... gaan we weer, met die meringue!!!!! Zal ik jozien even mailen, of ze weer zo;n wetenschappelijk onderbouwt stukje op kan zoeken?
Jaaaa dat was echt briljant
Voor de zekerheid kun je hem in de koelkast zetten, en als je hem volgende keer maakt volgens de juiste bereidingswijze (temperaturen) of met eiwitpoeder, kan ie gewoon buiten de koelkast hoor!
Nu heb de Meringue botercrème gemaakt met verse eiwit. Ga 'm voor de zekerheid maar in de koelkast zetten.
Maar begrijp ik 't goed, dat als ik de volgende keer eiwitpoeder gebruik ik de meringue botercreme gewoon ook als vulling buiten de koeling kan houden.
In de lijst van vullingen buiten de koelkast staan Merinque botercreme er nu niet bij namelijk.
Miri, het lastige is dat producten gemaakt van rauw ei niet buiten de koelkast bewaard mogen worden. Wat meringue botercreme is betreft is daar twijfel over; de eiwitten worden bij het bereiden daarvan wel verhit maar het is lastig om ze te verhitten tot 70 graden celcius. Bij die temperatuur worden salmonellabacteriën gedood. Zolang het niet tot die temperatuur verhit is, kun je dus niet garanderen dat de bacterïen gedood zijn en is het verstandig om niet buiten de koelkast te bewaren.
Is het eiwit poeder wel tot 70 graden verhit en dus veilig voor buiten de koelkast
Is het eiwit poeder wel tot 70 graden verhit en dus veilig voor buiten de koelkast
Eiwitpoeder is 100% veilig
Verder hou ik me deze keer maar buiten de discussie koelkast of niet, na mijn vorige ervaring
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Afsmeren Meringue botercrème in koelkast?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.