Onderwerp: Beginner mag bruidstaart maken.TIPS!!
Hallo medebaksters,
Mijn vriendin heeft mij gevraagd om haar bruidstaart te maken.
Het word er een van 3 lagen biscuitgebak(onderste laag 32.5 cm) gevuld met 1 laag jam en 1 laag frambozenbavarois.Rondom de buitenkant komt botercreme en daarover witte fondant.
Op de bovenste laag komt als topper een strik (paars)
Om de lagen mooi op elkaar aan te sluiten komen er onderaan elke laag rondom een rijtje suikerparels wit.
Op de zijkant van de taart komen letters(wit op wit) gemaakt met tappits.
Ter verdere decoratie komen er bloemetjes op de taart (paarse en roze daisies).
Van beneden af kleiner wordend naarmate de toren hoger word.
Nu mijn vraag.Zijn er nog dingen waar ik ernstig rekening mee moet houden?
Ik gebruik dowels ter ondersteuning,tussen de lagen taartkartonnetjes,Ik maak de bloemen een week van tevoren(ook van fondant).Ik heb Tylose,een dubbele taartzaag,smoothers.
Dus als er ook nog maar een tip of advies is voor mijn bruidstaart,dan hoor ik het heel graag.
Ik maak eigenlijk niet zoveel van dit soort taarten,maar ik schijn er talent voor te hebben,dus waag ik me eraan.
Maar om alles uit te sluiten vergaar ik zoveel mogelijk informatie onder de echte fanatieke bakkers!
Dus...laat je horen,alles is welkom
Thanx
Bien