Onderwerp: Hellup, cake niet gaar in blanda 20 cm
Vanmiddag (geprobeerd om ) kapsel gebakken in een blanda 20 cm. Beslag had ik gemaakt van mix voor cupcakes en me aan de instructies gehouden voor het bakken van cake (niet van cupcakes). Dus 70-75 minuten op 160 graden. Na 75 minuten leek het goed te zijn. Cake was mooi omhoog gekomen en goed van kleur. Jammer genoeg zakte ie na een paar minuten in en toen zag ik dus dat ie niet gaar was. Vlug weer terug gezet in de oven. Toch maar iets verhoogd naar 170 graden, 2 x 10 minuten. Maar het mocht niet baten
. Nog een tijdje op de aanrecht laten staan, klein stukje afgesneden, maar helaas niet gaar dus...
Hoe doen jullie 't?
O ja en hoeveel beslag doen jullie in een blanda 20 cm? Ik had nu maar alles gedaan wat ik van de 500 g mix (+de bijbehorende ingredienten) had gemaakt.
Bedankt alvast
PS Na 2 workshops (met platte ronde taarten) was een thuisproject "voetbaltaart" misschien nog iets te hoog gegrepen...