26

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Met foto's wordt het nog duidelijker. Super en dankjewel! ;)

27

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Dank je wel!!!!

28

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

ohhhh superrr hier ben ik heel blij mee :thumb:

29

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Super, en zo uitgebreid!
Er zijn een aantal dingen die ik al wel zo deed, maar ook nog een heleboel nieuwe tips en tricks.  :Y

Thanks voor het delen!

~ Never waste a good crisis... ~

30

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Deze is wel handig!!!

31

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

thanks.. daar ga ik zeker wat aan hebben :D

32

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Wat een super uitleg! Dat moet veel werk zijn geweest om te maken!
Bedankt! Heb er weer wat van geleerd.

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Geweldig zo'n uitgebreide uitleg!

hartstikke bedankt dat je hier de moeite voor hebt genomen :thumb:

34

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Mooie en zeer duidelijke how to hoor, zeker nu met je foto's erbij. Ik was er al bekend mee. Maar toch wat kleine dingetjes zoals jouw how to gedaan,. En een R*** strakke taart gemaakt vandaag. Moet er nog even een foto van maken maar ik post hem morgen.

Groetjes Bianca Wolst

35

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Hier hebben we wat aan!!!

36

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Bedankt voor de superduidelijke en uitgebreide how-to. Ik heb er heel veel tips uit kunnen halen. Bedankt!

Groetjes, Marleen!
Neem ook eens een kijkje op mijn blog voor veel zoete (on)zin: www.zoetezinnen.nl

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Hoi Lori,

Bedankt voor je uitleg, ik had nog een vraagje als je een witte taart bekleed, smeer je dan de taart ook zo dun af. Of hoe zorg dat het niet door schijnt.

Alvast bedankt!

Gr joyce

De nieuwe workshops staan online. Kijk op www.detaartenzaak.nl
Ambachtelijk en handgemaakt. De taartenzaak.

38

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

De Taartenzaak schreef:

Hoi Lori,

Bedankt voor je uitleg, ik had nog een vraagje als je een witte taart bekleed, smeer je dan de taart ook zo dun af. Of hoe zorg dat het niet door schijnt.

Alvast bedankt!

Gr joyce


Bij witte bekleding smeer ik inderdaad ietsje dikker af en rol ik ook de fondant ietsje dikker uit.

39

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Hallo Lori,
Ik heb al veel aan je topic gehad.
Ik heb nog steeds een probleem met strak afsmeren.
Mijn kapsels zijn niet zo strak als de jouwe.
Mag ik vragen met welke bakvormen je bakt.
De mijne zijn altijd zo rond en dan moet ik zoveel bijsmeren met afsmeren. Snap je het nog?
Maar mijn vraag is dus: met welke bakpannen bak je?

Vast bedankt,

groetjes, anne-mieke

40

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

super! bedankt

Enthousiaste groet, Maxime

41

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

welke bakvorm heb je voor de eerste foto gebruikt, zo mooi hoog?

** Waarom wist ik niet eerder dat taarten zo leuk is, dan had ik er mijn beroep van gemaakt!! **

42

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Ik gebruik de extra diepe (10 cm) bakpannen van PME, dus ja, dat mijn kapsels hoog zijn kan wel kloppen ;-)

Maar je kunt ook verhogen met een strook bakpapier als je een lagere bakpan hebt.

43

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Mooi duidelijke howto!!! :thumb:  :thumb:  :thumb:

Ik moet zeggen dat ik alleen niet zo van 1:1 botercreme hou... maakt dat nou echt het verschil dan creme van mix?

44 Laatst bewerkt door Lori (01-11-2011 22:32)

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Ik houd er ook niet van. Helemaal niet. Maar met een smaakje erdoor scheelt het al een hoop.

En zoals je ziet gaat er zò weinig op, dat je het niet eens echt proeft.

Ik denk dat als je zo weinig gebruikt, dat je het ook wel met de mix kan doen. Maar ik heb het niet uitgeprobeerd. Ik wil geen risico nemen.

45

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Maak je de biscuit zelf of gebruik je bakmix?

Gr

46

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

ow trouwens nog bedankt voor je howto ga ik ook proberen..

47

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

rabia schreef:

Maak je de biscuit zelf of gebruik je bakmix?

Gr


Ik gebruik een biscuitmix...

48

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

Huub huub huub Barbara truc  :+ en van een vierkant gevulde taart naar een ronde afgewerkte taart :lol:

Echt strak hoor, En dat met zo weining fondant. ik denk altijd dat er meer op moet.

thnx voor je duidelijke how to!

Zonder taart geen feest!

49

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

als ik mijn taart afsmeer is hij precies zoals de jouwe heel strak, maar zodra ik hem bekleed dan komen er hobbels (de laagjes) te zien door de marsepein heen. Ook al heb ik hem koud weggezet voor het bekleden, zodra ik hem weer uit de koelkast haal komt hij weer op kamer temperatuur en krijg je de hobbels te zien, enig idee hoe ik dat kan verhelpen?

kijk dit voorbeeld
http://94.100.118.149/1428900001-1428950000/1428919801-1428919900/1428919893_6_sor_.jpeg

groetjes, Diana

50

Re: How to: Vullen, afsmeren en bekleden... hoe het voor mij STRAK uitpakt

anaid_026 schreef:

als ik mijn taart afsmeer is hij precies zoals de jouwe heel strak, maar zodra ik hem bekleed dan komen er hobbels (de laagjes) te zien door de marsepein heen. Ook al heb ik hem koud weggezet voor het bekleden, zodra ik hem weer uit de koelkast haal komt hij weer op kamer temperatuur en krijg je de hobbels te zien, enig idee hoe ik dat kan verhelpen?

kijk dit voorbeeld
http://94.100.118.149/1428900001-1428950000/1428919801-1428919900/1428919893_6_sor_.jpeg

Dit probleem heb ik nu ook, dat de lagen zo zichtbaar zijn, hoe doek dat anders?

** Waarom wist ik niet eerder dat taarten zo leuk is, dan had ik er mijn beroep van gemaakt!! **