151

Re: Het natuurlijke kleurstoffen draadje

zoethoudertje schreef:
Twisk schreef:

ik heb de blauwe van scrapcooking, geen idee hoe je die zelf kunt maken. Heb hem alleen nog maar in glazuur gebruikt en niet zo heel veel en dan krijg je een mooie lichte blauw.
Hij staat op deze foto erbij:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-7JGJ7GJX-D.jpg

Ook de kleuren groen, zwart, paars (lijkt meer op soort rood/roze) en geel van dit merk staan op deze foto.

oh, en de bloemetjes die op de hartjes zitten zijn gemaakt met een klein beetje roze en geel van dit merk in fondant

Wat zijn jouw koekjes mooi van kleur. Ik deze kleurstoffen ooit gebruikt voor merengue en royal icing, maar er zat; zeer weinig poeder in het potje, het gaf bij mijn amper kleur en de structuur van het mengsel veranderde. Het werd dunner.  Maar ook mijn macarons kon ik niet goed bakken met deze kleurstoffen. Ik heb ze nog niet toegepast op fondant of marsepein; eigenlijk omdat ik bang ben dat ik zoveel nodig heb, plakkerig wordt.
Toch wil ik ook wel graag meer proberen op dit gebied. Zeker omdat het bakken toch vaak voor thuis is dus voer ik mijn familie omdat ik het er zo gezellig uit vind zien producten waar ik niet achter sta.
Fijn dat ik dit topic nu tegenkomen, ik ga het graag volgen.  :Y

Ik heb alleen de zwarte gebruikt voor icing en voor fondant voor deze taart:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-CKJR7DMD-D.jpg

En dat ging goed. Omdat het poeder is wordt het eerder steviger/droger dan plakkerig. Voor botercreme meng ik de kleurstof wel eerst met een beetje water omdat de kleuren dan beter worden. Ik geloof dat sommigen van deze kleurstoffen ook niet zo geschikt zijn om mee te bakken, dus ik zou ze niet zo snel voor macarons of merengue gebruiken. De hoeveelheid kleurstof die je nodig hebt voor glazuur als bij de koekjes vond ik erg meevallen.

152

Re: Het natuurlijke kleurstoffen draadje

Inderdaad, het zwart werkt goed en snel. Maar de groen en blauw... zie foto, de onderkant veranderde, werd dunner
http://2.bp.blogspot.com/-R46uTg8JWyY/UG6K3O3rbXI/AAAAAAAACMw/H3_YH9As-Ac/s1600/P1070329.JPG
En dat gebeurde ook bij macarons helaas.

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

Re: Het natuurlijke kleurstoffen draadje

onderstaand visje is gemaakt met de oranje en paarse extracten van Vrouwtje Deeg, met marsepein. Alleen het kleine beetje zwart is wilton (geloof ik) omdat ik niet voor zo'n klein beetje een heel flesje wilde kopen. Er is wel meer kleurstof nodig dan bij de kunstmatige variant, maar aangezien ze toch niet eindeloos houdbaar zijn vond ik dat geen probleem.
Het taartje is gemaakt door Kirsten (KirstenCakes op het forum), ik heb alleen de binnenkant gemaakt ;-)

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/404883_507998129250465_730110394_n.jpg
(de foto is n tikje geel geworden)

154

Re: Het natuurlijke kleurstoffen draadje

Wat een schatje! Volgens mij heb ik nog niet eerder een vis zien langs zwemmen hier. Leuk bedacht, hoor.

Ik vind vrouwtje deeg -oranje de mooiste kleur die ze hebben. Gewoon precies oranje zoals je oranje zou willen hebben. Ook helemaal koninginnedag-proof.

155 Laatst bewerkt door sam (23-02-2013 19:58)

Re: Het natuurlijke kleurstoffen draadje

Ik heb vandaag macarons gemaakt en de gele en de paarse zijn gemaakt met de kleurstoffen van vrouwtje deeg (de bruine gewoon met cacao)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YUY7CLTM-D.jpg