1 Laatst bewerkt door mookje (24-01-2023 11:22)

Onderwerp: Recept ganache voor overgieten

Help! Ik heb al eeuwen geen ganache meer gemaakt en nu moet ik een taart maken, chocolade biscuit met bokkenpootjesvulling en dan overgoten met ganache.
Ik dacht ik zoek het recept even op maar die pagina is niet beschikbaar.

Wat is de verhouding slagroom / pure chocolade als ik het wil gebruiken om over de taart te gieten?

En hoeveel heb ik nodig voor een 20 cm taart?

Groetjes, Monica

2

Re: Recept ganache voor overgieten

De verhouding voor pure chocolade is 1:1.
Hoeveel je nodig hebt weet ik eerlijk gezegd niet... Bestaat de pagina The Ganacherator niet meer?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Recept ganache voor overgieten

Dank je. Ik probeer het gewoon met 250 ml slagroom en 250 gram chocola, als ik overhou dan kan ik daar altijd nog bonbons van maken.

Wat is de ganacherator, is dat iets op dit forum? Ik zal eens googlen.

Groetjes, Monica