Onderwerp: Stapeltaart: taartkarton of cakeboard?
Goedemorgen allemaal,
Ik ben nieuw hier, maar ik heb al regelmatig goede tips van het forum gehaald (super!). Een vriendin heeft me gevraagd de taart voor de verjaardag van haar dochter te maken. Nu bak ik wel vaker, maar juist deze taart moet natuurlijk niet mislukken ). Het moet een taart worden zoals op de foto.
Nu heb ik nog een paar vragen:
Ik heb een groene cakedrum van 30 cm en wil 2 cakes maken, de onderste laag van 25 cm en de bovenste van 15 cm. Is het voldoende om bijv. 2 taartkartonnen op elkaar te plakken en dit tussen de lagen te gebruiken of moet ik hiervoor een cakeboard gebruiken? Ik gebruik ook dowels.
Het recept wat ik normaal gebruik is voor een taart van 20 cm. Nu kan ik de ingrediënten omrekenen naar 25 en 15 cm, maar hebben jullie enig idee wat dit precies voor de baktijd betekent? Gewoon wat minder tijd voor de kleine en wat meer voor de grote (bijv. 10 minuten)?
Ik lees verschillende verhalen over wanneer je de cake recht afsnijd en tempeersiroop gebruikt: voor en na het invriezen. Wat doen jullie?
Alvast bedankt!!