Je kunt hier als je wilt ook de FunCakes mix voor cookies voor gebruiken. Maar mocht je het zelf willen maken, dan is het handig om een recept te kiezen dat in vorm blijft. Bijvoorbeeld die van Peggy Porschen. Dat is deze:
Ingrediënten
200 gr suiker (of 150 gr suiker en 50 gr vanillesuiker)
200 gr boter
400 gr bloem (niet zelfrijzend)
1 ei
evt snufje zout
Bereidingswijze
De boter zacht laten worden ( Evt even in de magnetron zetten maar beter is gewoon een paar uurtjes uit de koelkast.). De boter met de suiker mixen, ongeveer 5 tot 7 minuten. Het ei bijvoegen en weer mixen. Daarna de bloem toevoegen. Stil beginnen met mixen en dan mag de snelheid wat omhoog en even de randen afschrapen en terug mixen en dan vormt er zich een bolletje. Het deeg uit de kom halen en inpakken in folie. Minstens een uur in de koelkast laten rusten. Uitrollen tot ongeveer 4 a 6 mm, uitsteken naar behoefte. Koekjes van dezelfde grootte bij elkaar in de oven. zo’n 8 tot 10 minuutjes bakken in de oven op 180° C
Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag