Onderwerp: Biscuit zakt in tijdens het bakken
Hallo allemaal,
Ik bak nu al eigenlijk jaren hetzelfde biscuit: De Milk and Butter Sponge Cake, door Mamakaat bij de ingezonden recepten gezet. Ik ben ontzettend tevreden over dit recept en zou dit dus ook willen blijven gebruiken.
Altijd is dit goed gegaan, totdat ik een andere oven ben gaan gebruiken. Ik bakte eerder in een Bauknecht op hetelucht. Ik heb op dit moment een (combi-stoom)oven van AEG.
Sinds dat ik met deze oven bak heb ik alleen maar problemen gehad met biscuits.
Eerst dacht ik nog dat dit kwam, omdat de oven tijdens het bakken ineens uitschakelde. Dit bleek echter een programmeerfout en iets met een sensor te zijn die niet goed werkte, dit is nu al ruim een jaar verholpen.
Keer op keer wanneer ik biscuit maak in een ronde 20cm vorm komt hij prachtig omhoog (8cm), maar na ongeveer een 25-30 minuten (van de in totaal 45-50 minuten baktijd) zakt hij enorm in in het midden, tot het onbruikbare toe (midden is dan ong.3-4cm).
Al enige biscuits zijn zo de prullenbak ingegaan.
Bij sommige biscuits die ik dan toch maar laat afbakken zitten er ook ronde harde kringen in het biscuit. (Dit is niet altijd). De biscuits zijn sowieso een stuk compacter, dan dat ze altijd waren.
Ik bak ook wel eens biscuits in 'plakken' met dit recept. Hier heb ik dit probleem niet meer, alleen dat ze bovenop heel raar gaan 'bubbelen'. Bij de ronde biscuit heb ik dit probleem dan weer niet.
Ik heb al van alles geprobeerd. Oventemperatuur lager/hoger/oplopend/constant, verschillende levels in de oven, langer/korter mixen, anders spatelen, andere merken ingrediënten, etc.etc.
Ik kan onderhand alleen nog maar denken dat het aan de oven ligt, sinds dat ik die heb is het drama. Of het moet aan mijn mixer liggen die ook een dagje ouder wordt... Ik weet het niet meer
Misschien hebben hier nog mensen een idee wat er aan de hand kan zijn of hoe ik dit probleem op kan lossen?