Onderwerp: Bruidstaart zelf maken en invriezen?
Beste Baksters,
Wij gaan volgend jaar trouwen, dat duurt nog even maar ik ben nogal een typje van de voorbereiding. Ik maak zelf af en toe nog taarten voor verjaardagen en heb recent een bruidstaart mogen maken. Kreeg hele leuke complimenten en wil daarom ook mijn eigen bruidstaart gaan maken, alleen weet ik niet of dit haalbaar is gezien ik alleen ervaring heb met vers maken.
Ik zou dus idealiter de taarten (stapeltaart) vooraf zoveel mogelijk afmaken en invriezen.
Hoe doen jullie dit? Kan ik gewoon biscuit bakken, vullen en afsmeren met botercreme en in zijn geheel invriezen? Zo ja, hoe wordt dit het lekkerste en hoe lang van te voren?
Dan zou het namelijk een kwestie van 24u (?) van te voren decoreren en in de koelkast neem ik aan?
Ik denk dat we voor een naked cake willen gaan (eventueel met drip) met echte bloemen ter decoratie, mede vanwege de tijdwinst.
Ik hoor heel graag jullie ervaringen en suggesties! Alvast bedankt!