1

Onderwerp: hartvormig bakblik

Hallo Dames,

ik ben er heel lang uit geweest en heb een erg slecht geheugen.. ik zit met een een paar vragen:
mijn bakblik is dus hartvormig en ongeveer vergelijkbaar met een rond bakblik van 22/ 24 cm
welke maat moet ik aanhouden voor het vullen met bisquitmix ?
Ik wil een taart maken voor mijn valentijn morgen en wil hem vullen met slagroom met gebroken stukjes bokkepootjes er doorheen en afsmeren/gieten met pure chocolade ganache.
nu weet ik niet meer of ik de ganache op de kale taart kan gieten of moest daar nou een laagje botercreme onder ?
dan nog het dilemma ; de taart met slagroomvulling moet natuurlijk in de koelkast bewaard worden maar de ganache wordt dan zo hard en eigenlijk wil ik die zo zacht hebben als dé échte bosche bol...
wie helpt me even op weg om het bakken weer op te pakken ?!

Dé sleutel tot rust in je hoofd,is het maken van een planning.

2

Re: hartvormig bakblik

Als je vorm vergelijkbaar is met een rond bakblik van 22/24cm, dan kun je die maat ook aanhouden voor de mix.

Ganache kun je op je kale taart gieten :)

In principe wordt ganache niet zó hard, maar als je met slagroom vult, heb je geen andere keus dan de koelkast..

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: hartvormig bakblik

Wat gebruiken jullie als vulling die niet gekoeld hoeft te blijven, behalve jam ?

Dé sleutel tot rust in je hoofd,is het maken van een planning.

4

Re: hartvormig bakblik

Botercreme  ;) .