Onderwerp: Cake vettig
Hoi medebaksters,
Ik heb al 3x een cake gebakken met limoen en appels, de smaak is lekker maar...de cake is heel vettig aan de buitenkant, waar gaat het fout
Ik doe het volgende:
200 gr zelfrijzend bakbloem, 200 gr ongezouten roomboter, 4 eieren, 200 gr suiker.
Ik meng (met de K klopper van mijn stamixer) de suiker en de boter (boter al 1 volledige dag op kamertemperatuur) gedurende 10 minuten, dan voeg ik ei per ei toe (pas volgend ei als vorig is opgenomen). Hierna doe ik er de gezeefde bloem bij, limoenrasp en 30ml limoensap. Daarna roer ik er de appelstukjes door met een spatel.
Ik bak alles op 170 graden gedurende 1 uur.
De kleur van de cake is top maar als ik hem uit de bakvorm haal is hij heel vettig aan de buitenkant.
Waar kan dit aan liggen denken jullie?
Alle raad is welkom, wil de cake graag bakken voor zoontje op school maar vind die vettige boel niet leuk
Lieve groeten
Tortje
Ik merk dat het probleem met cupcakes ook wel eens bestaat, als ik dan de cupcakes laat afkoelen op een rooster, "verdwijnt" het vettige vanzelf. Dus ik zou je cake niet te lang in het bakblik laten zitten en storten op een rooster. Is hij dan nog steeds vettig? En waar vet je het bakblik mee in?
. Doe ik tenminste wel altijd 
Had toen ergens gelezen dat je hem eerst een 10 tal minuten moet laten afkoelen zodat hij krimpt in de vorm en makkelijk lost