Onderwerp: Afsmeren met bc en daarna versieren met losse fondant versiersels?
Binnenkort vieren wij de tweede verjaardag van ons zoontje, dus moet er natuurlijk een pronkstuk op tafel komen
Dit jaar wordt het een chocolade stapeltaart van Super Wings.
Normaal bekleed ik dit soort taarten met marsepein en/of fondant. Echter is vrijwel niemand groot fan van fondant en vind ik het bij chocoladetaart ook niet perse lekker. En ook al is het vaak prachtig, heb ik een hekel aan het kneden en uitrollen van marsepein
Nou vraag ik me af of het ook mogelijk is de taart af te smeren met botercrime (van de mix) en dat te versieren met fondant. De bc kleur ik dan blauw, om lucht te creëren. Maar als ik daar bijvoorbeeld wolkjes van fondant op wil plakken, of zijn naam, zal dat er dan niet afzakken? Of zal het blijven plakken? Ik vind het lastig in te schatten en neig bijna naar het niet te doen. Maar het zal me zoveel werk schelen
Iemand hier ervaring met op die manier een taart versieren/bekleden?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Maaike