1

Onderwerp: Opengewerkte fondant invriezen?

Hoihoi, ik zit met een vraagje..
Ik moet een taart maken waarbij de bovenkant opengevouwen is, waar bumba uitspringt..(met de punten naar buiten).
Nu moet ik door omstandigheden de taart invriezen, maar nu ben ik bang dat de punten dan gaan inzakken....iemand ervaring mee?
Alvast bedankt voor het meedenken.
Groetjes Sandy

2

Re: Opengewerkte fondant invriezen?

In de vriezer blijven de punten wel goed, maar door het ontdooien en eventuele condens kan het inzakken. Je kan het invriezen als je er iets tussen legt, rolletje folie of keukenrol in folie en dan zo op laten drogen. In folie omdat het dan niet erg is als het nat wordt met ontdooien.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Opengewerkte fondant invriezen?

Misschien kun je de bovenkant 'los' maken? In een luchtdichte trommel bewaren en na ontdooien op de taart plaatsen?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!