1

Onderwerp: Véél cupcakes bakken en vullen. Tips?

Hallo,

Binnenkort moet ik ongeveer 90 cupcakes bakken en vullen.
Er komt een decoratie van ouwel op (print van een logo).
Ik maak ze een dag voordat ze gegeten gaan worden.

Hebben jullie tips voor vulling?
Wat valt bij veel mensen in de smaak en blijft ongeveer een dag lekker?

Hoe kan ik de ouwel het beste bevestigen?
Heb hiervoor wel eens een beetje glazuur gebruikt, maar heb ook eens gelezen dat dat niet altijd goed gaat.
Wat is jullie ervaring hiermee?

Bedankt alvast!

2

Re: Véél cupcakes bakken en vullen. Tips?

Qua villing zal ik voor jam gaan o.i.d. in ieder geval geen koelkastvulling. Naast dat je het misschien niet kwijt kunt droogt de cake ook uit in de koeling.

De ouwel zal ik op marspein of fondant doen en dan zo op de cupcake

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

3 Laatst bewerkt door Esther68 (15-03-2019 18:07)

Re: Véél cupcakes bakken en vullen. Tips?

Ik heb ooit eens cc's gevuld met dulce de leche. Is wel erg zoet maar was iedereen enthousiast over. Moet wel zeggen dat de meeste gasten Brazilianen waren  ;) Maar bc zou ook kunnen. Hebben ze trouwens geen smaak doorgeven?   :think: Mij maak je bv niet blij met citroen of sinaasappel vulling en zou toch wel iets willen wat ikzelf ook lekker zou vinden  ;)
Ouwel idd op marsepein of fondant. Zou wel het rondje even groot maken  ;) als de bovenkant van de cc

4

Re: Véél cupcakes bakken en vullen. Tips?

Bedankt voor de reacties !

Moet jam dan nog verdund worden oid? Of kan dat er zo in?

Nee, er is geen smaakvoorkeur doorgegeven, is niet echt een opdracht, meer een aardigheidje.

De ouwel kan ik met eetbare lijm op de marsepein / fondant plakken toch?

5

Re: Véél cupcakes bakken en vullen. Tips?

Een vulling van jam is iets wat de meeste mensen wel lusten.
Je zou er ook wat chocopasta in kunnen doen.
Ouwel is heel gevoelig voor vocht, dus hou daar rekening mee als je dat ga gebruiken.
Kun je de logo's niet op frostingsheet (laten) printen?!

6

Re: Véél cupcakes bakken en vullen. Tips?

Kan wel, maar daarvan weet ik helemaal niet hoe ik het moet gebruiken  :D

7

Re: Véél cupcakes bakken en vullen. Tips?

Oh ja, chocopasta en dan met name nutella  :p . Frosty is idd steviger maar ook mooier dan ouwel.

8

Re: Véél cupcakes bakken en vullen. Tips?

Frosty is net wat steviger dan ouwel, ik plak deze altijd met wat lijm op fondant en dan uitsteken of snijden.