Onderwerp: Gezonde bruidstaart
Voor een vriendin haar koperen bruiloftsfeest heb ik het verzoek gekregen een feestelijke bruidstaart maken.
Ik zoek een recept voor een cake die ik kan gebruiken om toch een stapeltaart te kunnen maken. Maar er mogen geen gluten, lactose, suiker (kokosbloesemsuiker mocht dan wel, begreep ik), e- nummers etc in zitten.
Ik heb wel vaker dergelijke cakes gemaakt maar die zijn vaak wat zwaarder (bijv met amandelmeel).
Ik vraag me daarom af of het wel mogelijk is, danwel verstandig om een stapeltaart te gaan maken hiervan (met marsepein bekleed).
Zakt de taart dan niet sneller in. Het moet toch een paar uren op elkaar staan.
Is hier iemand die hier ervaring mee heeft, of mij advies of tips kan geven?
Verder zoek ik ook een natuurlijke kleuring om marsepein mee te kleuren. Ik heb wel wat dingen gevonden op internet . Haar kleuren zijn roze, licht groen en geel (allemaal pastel). Heeft iemand ervaring hiermee ? (ik heb alleen ervaring met wilton of kant en klaar kopen, vandaar).
Ik ben een beetje aan het zoeken naar de ins en outs, het feest is in mei dus ik heb nog even de tijd.