Onderwerp: Ganache /botercreme
Hallo allemaal ik ben Net en nieuw op dit forum . Mijn eerste taart heb ik gebakken gevuld met slagroom afgesmeerd met een dun laagje boter crème mix een en bekleed met fondant . Maar de boter crème vonden sommige en ikzelf niet lekker te veel botersmaak . Nu heb ik witte ganache gemaakt 1 op 3 maar vind dit te zoet om een taart mee af te smeren
Nu wil ik een boter crème maken zonder de poedersuiker met alleen de witte chocolade zodat crème minder zoet word .Er gaat ook nog fondant overheen .Ik heb al een proefje gemaakt van de canache en roomboter
En de smaak was niet zo zoet en de boter heb ik ook niet geproefd ,maar welke verhoudingen witte chocola en boter moet ik gebruiken voor een taart van 20/24 cm?
Ik kan alleen het recept van boter crème met poedersuiker en witte chocola vinden .
Of hoe krijg ik een boter crème zonder de botersmaak ,kan je er zoveel smaakstoffen bij doen zodat je de boter niet meer proeft bijv. vanille aroma enz. ?
Net