Onderwerp: Rolotaart met Chocolade/Caramelmousse en slagroom
Rolotaart voor de Albert Heijn hier op de hoek gemaakt.
Ik had een prijs gewonnen en dan wil je toch iets terug doen
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » Rolotaart met Chocolade/Caramelmousse en slagroom
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Rolotaart voor de Albert Heijn hier op de hoek gemaakt.
Ik had een prijs gewonnen en dan wil je toch iets terug doen
Oooww myyy pieee! Haha. Heerlijk! Recept?
Oooww myyy pieee! Haha. Heerlijk! Recept?
Rolo Taart
ingrediënten
Voor de korst:
400 gram Digestive koekjes
100 gram rolos
150 gram boter
Voor de karamellaag:
200 gram rolos
200 gram karamelsaus
Voor de chocoladelaag:
350 milliliter dubbele crème
150 gram rolos, fijngehakt
200 gram pure chocolade, in stukjes gesneden
Versieren:
300 ml dubbele crème
1 theelepel vanille-extract
100 gram rolos
2 eetlepels karamelsaus
Instructions
Bekleed de basis en zijkanten van het cakeblik met vetvrij papier - gebruik olie om te kleven aangezien boter te veel afkoelt en het verwijderen van de taart bemoeilijkt.
Maak de korst - Gebruik een keukenmachine om de digestieven in fijne kruimels te blinden en vervolgens in een grote kom te laten vallen.
Smelt in een aparte kom de rolos en de boter samen en dan in de digestieven en meng goed. Druk in de cakevorm en duw het gelijkmatig naar beneden met de achterkant van een lepel tot de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn. Ga rechtop naar de bovenkant van het blik. Leg aan de kant om te relaxen in de koelkast.
Maak de karamellaag - Smelt de rolos en karamelsaus samen en giet het geheel in het blik. Leg opzij in de koelkast om 10 minuten te rusten.
Maak de chocoladelaag - Voeg in een middelgrote pan de room toe en verwarm tot bijna aan het koken. Haal van het vuur en voeg de Rolos en donkere chocolade toe, roer tot alles is samengesmolten en een gladde, zijdeachtige consistentie heeft. Zet opzij om een beetje af te koelen en giet het karamelmengsel eroverheen - het komt helemaal naar boven. Laat dit minimaal 4 uur staan, idealiter 's nachts.
Serveren - Haal de taart uit het blik en plaats deze op een serveerschaal. Klop de dubbele room en de vanille samen tot zachte pieken. Hak de overgebleven Rolos fijn en strooi eroverheen, en besprenkel daarna met karamelsaus.
Volgens mij wel erg machtig, maar oh-oh-oh, wat lijkt me die taart lekker!
Klinkt heeeeel lekker en zo ziet het er ook uit! Heel mooi gemaakt weer
Dankjewel mensen en ja ik denk ook erg machtig maar ze vonden hem heerlijk
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » Rolotaart met Chocolade/Caramelmousse en slagroom
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.