Verwerken van gelatine is niet helemaal zoals in het verhaal van smulweb.
De juiste werkwijze is
Gelatine oplossen in minimaal 7 delen vocht dit mag water melk en /of sap zijn.
Als er slagroom gebruikt wordt klop je deze lobbig met max 15 % suiker. Dit is zo stijf dat er net een puntje slagroom blijft staan als je er je vinger insteekt en weer uithaalt.
De gelatine los je op in het 7 delen sap.
De yoghurt de rest van de suiker en de rest van het sap roer je door elkaar.
De gelatine en het sap verwarm je tot 50 graden.
Dit roer je dan door de yoghurt sap en suiker mengsel en je wacht tot er aan je garde een langere druppel komt te hangen als je deze uit het mengsel haalt. (dit heet hangen)
Als dat gebeurt roer je de massa door de slagroom. Dit is dan ongeveer 10 minuten te verwerken voordat het stijf wordt.(Dit wordt wel bepaalt door de temperatuur van de massa)
Laat je de gelatine niet hangen dan zakt dit naar de bodem en krijg je het nooit meer goed gemengd. In het eindprodukt zie je dan een scheiding gelatine en slagroom.
Dus voor dit recept.
Deel 1
400 ml slagroom
60 gr suiker
Dit lobbig opkloppen
Deel 2
12 gr gelatine
80 gr sap
Dit verwarmen
Deel 3
40 gr suiker
100 ml yoghurt
70 gr sap
Dit mengen
Monteren in deze volgorde
Deel 2 verwarmen tot +/- 50 gr. en door deel 3 mengen wachten tot deze massa hangt. Dan dit door de slagroom mengen.
Als je zondigt zondig dan lekker