Dankjewel meiden
Hier het recept.
Macarons van Tessa Mastenbroek
90 gr eiwit + 125 gr suiker
Mixen tot net aan stijf (niet te lang kloppen. Puntje van je eiwit mag omvallen)
Ik zeef niet, maar mag wel:
125 gr poedersuiker en 125 gr amandelmeel. Dit in 3 delen bij je eiwit beslag gooien en spatelen.
Na de 3e dump ga je macaroneren en ga je door tot je er linten van kunt trekken (of lava ook wel genoemd). En als je een kleurtje wilt toevoegen moet je dat bij je eiwit doen op het moment dat het nog net niet stijf is. En dan nog een halve minuut mixen ofzo.
Opspuiten en 30 min laten rusten. En na opspuiten lekker met je bakplaat rammen zodat alle luchtbellen breken en je beslag mooi glad trekt.
Ik heb ze gisteren meteen afgebakken maar normaal droog ik ze ook eerst!
Ik gebruik de franse methode en bak ze op 125 gr voor 20 minuten.
Ik gebruik bakmatten van silikomat en merkloze van ebay (er zit duidelijk kwaliteitsverschil in!) En bakplaten van Albert Heijn (alleen te bestellen via je winkel of online)
Kleurstoffen die ik gebruik zijn van:
- dust (rainbowdust)
- gel (progel)