lady-vall schreef:O - MY - GOD ....
Ik als grote Baileys liefhebber ben heeeel benieuwd naar het recept hiervan!
Nou ik ben er ook fan van hoor maar drink het eigenlijk nooit.
zoveel calorieën hè haha.
Baileys Bossche bollen
Ingrediënten
200 gram water
100 gram boter
100 gram patentbloem
200 tot 250 gram ei
snufje zout
Bereiding
Breng water aan de kook onder toevoeging van een snufje zout en boter. Haal de vloeistof van de warmtebron en roer de bloem er snel door heen. Laat het beslag op een matig hete warmtebron gaar worden. Het ei in de planeetmenger in gedeelten doorroeren tot de juiste (gewenste) stijfheid is bereikt.
Bakken
Tijdens het bakken moeten de soezen gaan souffleren, wat betekent dat ze groter worden van volume en hol worden van binnen. Dit gebeurt alleen bij een vrij hoge temperatuur. Daarom zullen de meeste soesproducten gebakken worden bij een temperatuur van 220°C tot 240°C. Stoom in de ovenruimte heeft ook een gunstige invloed op het goed souffleren van de soezen.Tijdens het bakken mogen soesproducten nooit verplaatst worden voordat ze helemaal gaar zijn, omdat ze anders inzakken.
Baileys Chocolade Ganache
100 ml Baileys Irish Cream
80 ml zware crème
150 gram chocolade, grof gehakt (wit, melk of donker is prima.)
werkwijze
Meng crème en Baileys samen in een middelgrote pan. Verwarm zachtjes rond het kookpunt. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor. Laat 5 minuten afkoelen - gedurende deze tijd zal het apparaat worden ingesteld.
Gebruik als een glazuur of vulling voor cakes, muffins of koekjes.
Baileys slagroom
250 ml. Slagroom
100 ml Baileys
2 eetlepels fijne suiker
Doe de slagroom, baileys en suiker bij elkaar.
Klop het stijf en vul de soezen ermee.