1

Onderwerp: Modeleerchocolade

Ik heb witte modeleer chocolade gemaakt, nu wil ik hem gebruiken
Kneden en dan valt hij volledig uit elkaar ik krijg geen zachte kneedbare bol
Hoe kan ik dat oplossen
Is 1 kg witte chocolade

2

Re: Modeleerchocolade

Nooit gemaakt nog , dus hoop dat iemand een tip voor je heeft  :think:

3

Re: Modeleerchocolade

Tjonge, hoe maak je zoiets dan? Mijn eerste gedachte is dat er vet bij moet om het beter hanteerbaar te maken. Welke soort vet heb je gebruikt om het te maken? Kun je met een klein beetje proberen of het werkt?

Tieneke

4 Laatst bewerkt door lang delftje (16-12-2017 19:23)

Re: Modeleerchocolade

Als iets van chocolade uit elkaar valt dan moet er geen vet bij maar water.
Dat het uit elkaar valt is een soort schiften.

PS Ik heb ook altijd ruzie met modeleer chocolade.

Als je zondigt zondig dan lekker

5

Re: Modeleerchocolade

Echt? Water en chocolade zijn toch geen vrienden?  Maar ik heb wel eens een filmpje gezien dat de chocolade in eerste instantie altijd hard is en je het eerst goed moet kneden voordat je modelleerchocolade hebt?