1

Onderwerp: Drip taart met candy melts, hoe???

Ik wil een driptaart voor iemand maken met candy melts, ze houd niet zo van chocolade, maar de candymelts smaken meer naar vanille dan chocolade dus dat is wel oké.
Alleen worden de candy melts niet mooi vloeibaar om mooi te kunnen druppen.
Nu las ik al over cacao boter of zonnebloem olie.
Welke kan ik t beste toevoegen en in welke verhouding??

2

Re: Drip taart met candy melts, hoe???

Ik heb ooit zonnebloemolie gebruikt. De hoeveelheid druppelsgewijs opgebouwd.... beetje zelf inschatten of de vloeibaarheid goed is.

3

Re: Drip taart met candy melts, hoe???

Je kunt ook ganache maken met candy melts, zelfde verhouding gebruiken als met witte chocolade (1:3 dus, 1 deel slagroom,  3 delen candy melts)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Drip taart met candy melts, hoe???

Oh ganache ervan maken klinkt lekkerder dan olie toevoegen :)

5 Laatst bewerkt door KimN (12-11-2017 11:15)

Re: Drip taart met candy melts, hoe???

Ik verdun de melts met crisco wanneer de consistentie te dik blijft. Zolang je maar plantaardig en op olie basis gebruikt, olie kan idd ook. Maar gebruik alleen melts voor cakepops. Voor drops altijd ganache met gewone chocolade.

6

Re: Drip taart met candy melts, hoe???

Ik zelf maak driptaarten met witte ganache. Kleurt zo mooi!
En voor bruine chocolade gebruik ik gewoon melk chocolade. Ik gebruik met witte choco 1 deel slagroom op 4 delen chocolade, en dan kun je gewoon normale gelkleurstoffen toevoegen

https://s18.postimg.org/sqr46g9zp/2017-05-13_13.32.46.jpg

7

Re: Drip taart met candy melts, hoe???

https://s18.postimg.org/duskz16cl/2017-10-02_10.28.14.jpg