Onderwerp: Biscuit komt niet omhoog
Ik heb nu 4 biscuit gebakken en alle 4 komen ze niet hoger dan wat ik er als beslag in doe ongeveer 3 cm.
Ik heb 2 recepten gebruikt 1. 5 ei, 150 gr suiker 150 gr bloem beetje zout, klopt eieren en suiker en zout luchtig in ongeveer 7 min. spatel dan gezeefd bloem er voorzichtig door.
eieren staan buiten de koelkast en liggen een tijdje in warm water van de geiser dus redelijk warm.
In een 25 cm springvorm met bakpapier op bodem en de randen ingevet met boter.
40 min. op 150 graden in het midden van de oven op rooster.
recept 2. 5 eieren, 155 gr. suiker, zakje vanille suiker 8 gr. bloem 115 gr. en maizena 40 gr.
Theelepel baking soda en theelepel citroensap (als laatste in beslag gespateld)
Weer de eieren warm, 10 min. geklopt op halve stand van de mixer tot mooi schuim daar de bakingsoda en bloem en maizena in gezeefd en door elkaar in gespateld 35-40 min. op 150 graden.
deze kwam er uit met een totale hoogte van +/- 3 cm waarvan de eerste cm ( de bodem) anders van kleur is en lijkt wel niet mee gedaan te hebben met het bakken ziet er uit als glazig laagje
wat doe ik fout graag hulp.