Onderwerp: Spoedvraag: aantal stukken
Hallo
Ik heb gisteravond 3 biscuits gebakken voor en bruiloft van vrijdag.
Nu snap ik niet wat voor maat taartvorm het is, omdat de vorm aan de onderkant 26 cm is een gemeten aan de bovenkant van de rand 28cm.
Ik heb met bakpapier verhoogd.
De taarten zelf zijn,nu gemeten, maar 25 cm en ongevuld 6 cm hoog. Nu had ik gezien aan de tabellen dat 26 cm taart 54 stukkren is een 28 cm 63 dus ik dacht dat zit wel goed.
Het bruidspaar heeft 54 stukjes nodig.
Ze hebben mij gevraagd ze te maken omdat ze kosten willen sparen.
Nu ze kleiner zijn uitgekomen dan ik verwachtte maak ik me zorgen of er wel 54 stukjes uit gaan....
en vraag ik me af of ik er nog een moet bakken of bv een extra bakken, die in drie lagen snijden en tussen de taarten doe zodat plaats van drie lagen er vier krijgen of de 3 taarten in 2 lagen snijden en de smallere extra laag van de losse taart erbij tussen doen.
Want ik weet niet of ik genoeg marsepein heb om 4 taarten te beleggen.
Heeeelllpp!!!!!
Wat zouden jullie doen?
En extra taart maken is ook weer heel wat euro meer...
. Een vorm die onder 26 cm is en boven 28 cm
. Ik ken wel die bakvormen die banketbakkers vaak gebruiken. Die lopen wat schuin aan de zijkant. Heb je zo'n vorm? Ik weet ook niet welke tabel je hebt gezien maar over het algemeen kunnen er uit een 25 cm +- 20 stukjes en uit een 30 +- 25 stukjes. Ligt eraan hoe hoog je biscuit is en hoe veel keer je vult.
. Je zou ook de 4de biscuit in lagen kunnen snijden idd en deze dan gebruiken om de andere 3 een laag extra te geven.


