Onderwerp: Werken met ganache en rice krispies
Ik heb nog niet erg veel taarten gebakken en wil nu graag voor mijn zoontje zijn 2e verjaardag een tractor taart maken.
Nu heb ik tot zover altijd mijn taarten met botercreme van funcakes en jam gemaakt en afgesmeerd met botercreme 1:1.
Het lijkt me leuk om nu eens een mix van bastogne er door te doen en af te smeren met ganache. Heeft iemand hier ervaring mee en is het lekker?
Kan ik dan gewoon fijn gemalen bastogne door de botercreme mix heen mixen of is het beter om de boter creme is op de taart te spuiten en daarna de bastogne koeken er over te kruimelen?
Het afsmeren wil ik dan gaan doen met ganache van melk chocolade en dan bekleden met fondant. Kan ik dit geheel gewoon invriezen (in een taartdoos met een afgesloten plastic zak)?
De wielen van de tractor wilde ik maken van rice krispies treat en dan ganache afsmeren en daarna de fondant. Kan dit ook gewoon in de vriezer of blijft er dan van die rice krispies niet zoveel meer over?
Ik hoop dat iemand me advies/tips etc kan geven. Ik maak de taart dit weekend en hij is volgende weekend jarig...