Onderwerp: De beste witte botercreme
Hoi,
De beste witte botercreme krijg je door:
Ingrediënten
• 100 gram zachte ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 350 gram poedersuiker
• 2 eetlepels halfvolle melk
• paarse voedselkleurstof, maar echt opletten dat je maar een paar kleine druppeltjes gebruikt. De paarse kleur neutraliseert de gele kleur in de boter. Je kunt het beste een paarse gelkleurstof hiervoor gebruiken.
Ik heb deze info uit Cake& Craft and Decoration.
Dit werkt heel goed bij botercreme,
Bereiding:
1. Snijd de boter in kleine dobbelsteentjes en stop ze in een grote mengkom en mix de boter 4 tot 5 minuten op de hoogste snelheid. Hierdoor wordt de boter wat luchtiger en lichter van kleur.
2. Draai de snelheid terug naar stand 1 (of de laagste stand).
3. Voeg nu de poedersuiker beetje bij beetje toe aan de luchtige boter.
Voeg ook de melk toe en mix de botercrème lekker romig.
4. En nu heel voorzichtig! Om de gele kleur van de boter te neutraliseren voeg je een heel klein beetje paarse voedselkleurstof toe. Je kunt het beste eerst een paar piepkleine druppeltjes in de kom stoppen bijv. met een saté prikker, zodat je zeker weet dat het echt maar een heel klein beetje is.
5. Mix de kleurstof door de botercrème, je ziet de gele kleur verdwijnen en de botercrème helder wit worden.
Als je botercrème paars wordt, heb je helaas te veel kleurstof gebruikt.