Onderwerp: Voor het eerst een verjaardagstaart
Goeiemorgen!
Ik ga voor a.s. zaterdag voor het eerst niet 1 maar 2 verjaardagstaarten voor mijn zoon en zijn nichtje maken.
Nu ben ik echt helemaal nieuw hierin en zou heel graag wat tips willen.
Ik vroeg me af hoe ik het beste kan werken en de taart kan bewaren als ik op vrijdag begin.
1. Ik neem aan de biscuit bakken en af laten koelen (maar hoe lang?)
2. Na afkoelen de taarten beiden vullen en bekleden met fondant. Kunnen ze dan hierna een nacht afgedekt in de koelkast?
3. De volgende ochtend zou ik ze gaan decoreren.
De vulling in taart 1 is banketbakkersroom en jam
De vulling in taart 2 is botercreme en chocomousse
Alle extra tips zijn helemaal welkom!
(taarten met roomvulling vul ik en dag van tevoren, taarten met botercreme kunnen wel 2 dagen van tevoren). De fondant zweet eigenlijk alleen wanneer het temperatuurverschil te hoog is tussen in en uit de koeling. Een kartonnen doos helpt dit (meestal) te voorkomen. Ook afsmeren met 1:1 bc of mbc,en dus niet bc van mix
, is beter voor de fondant (in bc van mix zit water). Wanneer het buiten erg vochtig is duurt het wel langer wanneer de fondant/marsepein opgedroogd is. Ligt ook de kleur van de fondant/marsepein. Mijn ervaring is dat het bij donkere kleuren langer duurt dan bij lichtere kleuren.